Wat is Showit?

Showit is een drag-and-drop websitebouwer die speciaal is gemaakt voor creatieve ondernemers. In deze blog leg ik je precies uit waarom ik zo’n fan ben van Showit en wat Showit precies is.

Drag & Drop

Zelf je website bouwen zonder vast te zitten aan kaders en blokken, is eindelijk mogelijk!

Wat Showit uniek maakt is de visuele drag and drop builder. Daarnaast kan je je desktop en mobiele website apart van elkaar vormgeven. Dit zorgt ervoor dat je altijd een perfect werkende website hebt, op alle devices!

Met de drag and drop builder, kan je letterlijk alle elementen oppakken, verslepen en op de juist plek zetten. In Showit hoef je niet meer te coderen en geen afbeeldingen meer te schalen met procenten. Je hebt letterlijk 100% creatieve vrijheid om jouw website vorm te geven zoals jij dat wilt. Je kunt Showit wat dat betreft dus een beetje vergelijken met Canva, maar dan voor webdesign!

Het grote voordeel hiervan is dat wanneer jij jouw eigen website wilt kunnen bijhouden en aanpassen, je hiervoor geen speciale webdesign skills meer hoeft te leren. Geen code, moeilijke plugins of ander technisch gedoe dus!

Design settings in Showit

Als ondernemer heb jij hoogstwaarschijnlijk wel een huisstijl pakket. Dit pakket bestaat vaak uit een logo en sublogo’s, maar ook uit verschillende huisstijlkleuren en lettertypen die in jouw branding gebruikt worden. In Showit kan je heel gemakkelijk jouw kleurenpalette en lettertypen toevoegen, wat ervoor zorgt dat je met één klik, jouw huisstijl kunt toegepassen over jouw website.

Mobiele builder vs Desktop builder

Een goed functionerende èn mooi uitziende mobiele website voor jouw bedrijf is nu misschien wel belangrijker dan ooit. Potentiële klanten die jouw profiel tegen komen op facebook of instagram, klikken op hun mobiele telefoon door naar je website en switchen niet zo snel naar hun laptop om je site te bezoeken.

Showit snapt dat dit en zorgt er door de aparte mobiele website builder voor, dat jouw mobiele website net zo goed werkt als de desktop versie!

Showit maakt SEO makkelijk

Zelfs SEO (search engine optimization) wordt een eitje in Showit. Met de ingebouwde SEO tool, hoef je niet meer alleen te vertrouwen op je perfect geschreven website teksten, maar door duidelijke (SEO) omschrijvingen toe te voegen aan je website, pagina’s en bijvoorbeeld afbeeldingen, zorg jij er binnen een handomdraai voor dat jouw bedrijf beter gevonden wordt in bijvoorbeeld Google.

Bloggen in wordpress maar met de looks van Showit?

WordPress is het platform als het gaat om bloggen, maar jammer genoeg zijn ook hierbij de design mogelijkheden maar beperkt. Gelukkig is dit verleden tijd, want dankzij de koppeling die Showit heeft met het blogsysteem van Showit, zien jouw blogs er altijd top en professioneel uit.

Geen aparte webhosting meer

Bij elk abonnement van Showit zit webhosting inbegrepen. Je hebt dus buiten een domeinnaam, geen andere pakketten of abonnementen meer nodig, dat maakt het lekker transparant dus.

Bijkomend voordeel is dat Showit de SSL beveiliging regelt van je website, en is er een fantastisch support team paraat staat mocht er toch onverhoopt iets mis zijn op je website.

Wat kost Showit?

Okee, hopelijk heb ik je al overtuigd over alle fantastische functies die Showit bied, maar ik begrijp dat de kosten ook belangrijk kunnen zijn in je business.

Showit bied verschillende pakketten aan, die je maandelijks of jaarlijks kunt betalen. Hierin zijn dus alle Showit functies en de webhosting standaard inbegrepen. Het enige waar je eventueel extra voor betaald is de Blog koppeling met WordPress.

Ben je niet van plan om te gaan bloggen? Dan is het standaard pakket van $24,- per maand (+/- €23,50) of zelfs maar $19,- per maand (€18,66) als je direct voor een heel jaar afrekent.

Liever eerst uitproberen? Dat kan 14 dagen, zonder énige verplichting!

bekijk hier alle pakketten van Showit.

Let op: voor het daadwerkelijk afsluiten van het abonnement heb je een creditcard nodig (voor de proefperiode nog niet)

WordPress vs Showit

Misschien is een Showit account iets duurder als een wordpress, Wixx of squarespace website, maar de uitgebreide (gemakkelijke!) functies en vrijheid in ontwerpen zijn dit meer dan waard als je het mij vraagt.

Zelf heb ik mijn eerste website ooit gemaakt in WordPress met het Divi thema, een thema die je trouwens ook apart moet aanschaffen.

Vele uren en veel frustratie later, had ik een basis website online staan, waar ik verre van tevreden over was. Deed ik een simpele aanpassing op de desktop versie, stond alles direct weer schots en scheef op je tablet en mobiele website en kon ik dus weer van vooraf aan beginnen.

De beperkingen in het systeem, de vormgeving en de ingewikkelde plugins (die niet altijd werkten) maakten dus dat ik niet erg tevreden was over WordPress en ik weet nog dat ik riep: waarom bestaat er niet zoiets als Photoshop voor websites?

Niet lang daarna kwam ik Showit tegen, bouwde ik een nieuwe website en sindsdien ben ik fan!

Iets voor jou?

Ben je inmiddels al om en wil jij ook een Showit website? Je kunt ervoor kiezen om helemaal zelf aan de slag te gaan, maar je kunt ook mijn hulp inschakelen door een custom website te laten bouwen of een template uit de shop aan te schaffen.

Wil je meer informatie over een Showit website of wat ik voor jou kan betekenen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ben jij klaar voor de branding van jouw dromen?

Start jouw project

Samen creëeren we de merk identiteit die naadloos aansluit bij jouw persoonlijkheid, zodat jij die droomklanten kunt gaan aantrekken vanuit jouw unieke flow.

vraag hier de gratis Informatie gids aan